Nu kommer den varma årstiden och vi ser fram emot lata dagar i solen med en god bok och en läskande dryck. Att Rooiboste lugnar magen och inte innehåller koffein är det många som vet. Här i Sverige dricker vi främst Rooiboste varmt, inte minst då det går att kyla och värma upp flera gånger utan att få den bittra eftersmaken av många andra teer. I Sydafrika, Rooibosteets hemland, är det även en populär kall dryck. Lägg 4-5 påsar av Khoisan Rooiboste i 2 liter kokande vatten. Blanda i honung, socker och citron enligt smak. Även några myntablad eller någon skiva apelsin passar bra i drycken. Ställ in i kylen i några timmar, ta ut och njut. För snabbare effekt ta mindre av kokande vatten och efter att teet dragit i några minuter häll över resterande kallt vatten. Servera med is, klart att avnjutas direkt!
(bild: ©Tiverylucky, freedigitalphotos.net)
Kommentarerna är avstängda